3 întrebări frecvente despre pernele cu puf de gâscă

perne puf de rata si gasca

Există puține ocazii la fel de frumoase ca momentul în care capul tău lovește perna la sfârșitul unei zile lungi și grele. Cel puțin, dacă ai o pernă care ți se potrivește. O pernă potrivită contribuie la o odihnă optimă și o senzație relaxată dimineața. Pentru a te asigura că corpul tău se odihnește corect în timp ce dormi, este deosebit de important ca spatele, gâtul și, cel mai important, coloana vertebrală să aibă o poziție naturală. În plus față de o somieră și o saltea, o pernă adecvată asigură faptul că corpul tău primește odihna pe care o merită.

Ce sunt pernele cu puf? Pernele cu puf au fost întotdeauna un simbol al luxului și confortului. Aceste perne sunt super-confortabile, extrem de pufoase și atât de ușoare. În continuare cele mai bune răspunsuri la trei întrebări despre pernele cu puf de gâscă.

Care este diferența dintre pernele cu puf de gâscă și pernele cu puf de rață?

Proprietățile pufului de gâscă și de rață sunt de fapt aceleași, deoarece ambele oferă o izolare termică sporită. Deoarece puful de gâscă are de obicei smocuri mai mari de puf, este necesară mai puțină umplere, ceea ce face ca perna să fie mai ușoară. Raportul dintre valoarea izolației și greutate se numește capacitate de umplere. Puful de gâscă are o capacitate de umplere mai mare decât puful de rață datorită smocurilor mai mari de puf. 

Cum se determină calitatea pufului de gâscă?

Calitatea pufului este determinată de capacitatea sa de umplere. Capacitatea de umplere a pufului se măsoară calculând înălțimea de 30 de grame de puf în milimetri. Așezarea unei greutăți pe puf face posibilă măsurarea contrapresiunii. Dacă există suficientă contrapresiune, se măsoară înălțimea rămasă, la care ne referim ca fiind capacitatea de umplere. 

Cu cât puful este mai puternic, cu atât oferă mai multă rezistență și cu atât este mai mare capacitatea de umplere. O capacitate de umplere de cel puțin 150 mm / 30 grame este considerată bună. Puful de gâscă de înaltă calitate are o capacitate de umplere de cel puțin 170 mm / 30 grame și chiar mai mare de 200 mm / 30 grame. Cu cât este mai mare capacitatea de umplere, cu atât este mai mare capacitatea pufului de a izola. Drept urmare, este nevoie de mai puțin puf pentru o pernă minunat de ușoară și aerisită.

Este puful un material ecologic?

Puful este un produs natural cu un impact foarte mic asupra mediului, deoarece este necesară puțină prelucrare pentru a-l pregăti pentru utilizare. Datorită greutății reduse și a proprietăților de izolare ridicate, o pernă din puf necesită, de asemenea, mai puțin de jumătate din cantitatea de umplutură decât o pernă sintetică. De asemenea, puful este biodegradabil și nu dăunează mediului în cazul în care acesta pătrunde în fluxul de deșeuri. Puful din produsele vechi poate fi reciclat cu ușurință, de asemenea. Drept urmare, puful reciclat are un impact asupra mediului chiar mai mic decât cel nou.

Sună acum!