CE SUNT PATURILE TAPIȚATE DE DORMITOR?

paturi tapitate de dormitor

Multă vreme, popularitatea paturilor tapițate a scăzut puțin, iar paturile minimaliste din metal și lemn au urcat pe scena alegerilor pentru dormitor. Oricât de atractiv ar putea fi un design simplu și curat din lemn scandinav sau un cadru clasic din fier forjat cu câteva motive sofisticate, nimic nu se compară cu căldura și luxul îmbietoare ale unui pat tapițat.

Ce înseamnă, de fapt, un pat tapițat?

Pur și simplu, înseamnă orice cadru de pat (inclusiv picioarele și tăblia) care încorporează materiale precum catifea, piele sau piele întoarsă sau alte materiale, altele decât lemnul. Tapițeria este, de obicei, suprapusă peste o căptușeală suplimentară. Asta înseamnă că tăblia de pat este mai moale la atingere și mai confortabilă, perfectă dacă îți place să stai în pat să te uiți la un film sau să citești.

Paturile tapițate pot fi finisate cu înflorituri decorative, cum ar fi butoane sau broderii, pentru a le oferi acea senzație de lux și confort pe care o cauți. Inspirându-te dintr-o gamă largă de stiluri de design interior, poți alege de la modele tradiționale care ar arăta perfect într-o casă mai veche, până la stiluri contemporane cu acel factor care generează efectul WOW.

De ce paturi tapițate?

Există o serie de motive pentru care paturile tapițate sunt atât de populare. Iată câteva avantaje care te pot ajuta să determini dacă un pat tapițat este potrivit stilului tău de viață și preferințelor tale estetice:

  • Confort. Dacă ești o persoană căruia îi place să lucreze în pat, să citească în pat sau să se uite la filmele și serialele preferate din pat, o tăblie de pat tapițată îți va spori confortul și relaxarea în comparație cu, de exemplu, o tăblie de lemn. Optând pentru un pat cu pernă încorporată, nu vei mai sprijini grămezi de perne în jurul capului, seară de seară.
  • Efect vizual delicat. Dacă mobilierul de dormitor existent nu este tapițat – de exemplu, o pereche de noptiere din lemn sau comoda din lemn – un pat tapițat poate injecta dormitorul cu un sentiment de moliciune și seninătate.
  • Textură, culoare, model. Dacă dorești să introduci textură, culoare sau model (sau toate trei) în dormitor, un pat tapițat este cel mai simplu mod de a face acest lucru. Și asta nu înseamnă că patul tău trebuie să devină o piesă de declarație. Dacă alegi o catifea în culori neutre, de pământ sau un model cu dungi subtil, atunci decorul ar putea fi unul discret, în timp ce ar încorpora un strat de interes vizual și profunzime.

Frumoasa noastră colecție de paturi tapițate de la Auping oferă o uniune fericită între stil, versatilitate și eleganță. De la stiluri contemporan până la cele clasice, țesături fabuloase și detalii de design delicate, paturile noastre tapițate sunt create special pentru tine.

Sună acum!