CEARȘAFURI PLIC VERSUS HUSE DE PAT CU ELASTIC

huse de pat

Ar trebui să alegi cearșafuri plic sau doar huse de pat cu elastic pentru patul din dormitor? Această întrebare a fost subiectul multor dezbateri pe internet și oamenii nu păreau să fie de acord cu privire la această chestiune. Dacă nu ești sigur despre ce e vorba, rămâi cu noi și îți vom explica totul.

Ce sunt cearșafurile plic și husele de pat cu elastic?

Cearșafurile plic sunt acele bucăți de pânză obișnuite, simple și dreptunghiulare, care se pliază ușor și se așează complet plate pe orice suprafață. Husele de pat cu elastic au colțuri elastice proiectate pentru a fi trase peste saltea ca să asigure o fixare confortabilă și sigură – de asemenea, aceste elemente pentru dormitor sunt dificil de împăturit.

La ce se folosesc cearșafurile plic și husele de pat cu elastic?

În mod tradițional, husele de pat cu elastic – cunoscute și sub numele de cearșafuri de pat – sunt cele utilizate pentru acoperirea și protejarea saltelei. Acestea sunt cele pe care le punem direct deasupra saltelei și singurul lucru folosit uneori sub huse este un topper de saltea sau o protecție de saltea.

Cearșafurile plic sunt așezate în mod tradițional deasupra husei de pat, dar sub plapumi și pături. Acestea sunt acolo pentru a face patul să pară mai primitor și pentru a proteja de murdărie husele de plapumă și păturile suplimentare. 

Cum alegi cearșafurile plic și husele de pat cu elastic?

Acum că știi care sunt diferențele dintre cearșafurile plic și husele de pat cu elastic, trebuie să te asiguri că le alegi pe cele potrivite pentru tine și patul din dormitorul tău.

Când vorbim de huse de pat cu elastic, este foarte important să alegi dimensiunea corectă pentru a se potrivi exact cu patul din dormitor, deoarece colțurile cu elastic nu vor funcționa corect pe o saltea cu dimensiuni greșite. Dacă ai un pat dublu, de exemplu, vei avea nevoie de o husă de pat dublă. De asemenea, trebuie să acorzi atenție grosimii saltelei și dacă folosești sau nu un topper de saltea – saltelele mai groase au nevoie de huse de pat potrivite. În schimb, regulile cu cearșafurile plic sunt puțin mai relaxate. Poți alege să folosești un cearșaf queen-size sau king-size pentru un pat dublu sau dacă ai o saltea foarte groasă.

Alegerea bumbacului de înaltă calitate atât pentru cearșaful plic, cât și pentru husa de pat cu elastic, este foarte importantă pentru confort, deoarece pielea ta poate intra în contact cu ambele. Amestecurile de bumbac și bumbacul 100% egiptean sunt moi pe piele și mult mai respirabile decât materialele 100% sintetice și sunt, de asemenea, ușor de spălat și îngrijit.

Culoarea este, de asemenea, importantă atunci când alegi cearșafurile plic și husele de pat cu elastic, deoarece aceasta trebuie să se armonizeze cu culorile lenjeriei de pat. Culorile clasice, cum ar fi albul și cremul, sunt cele mai ușor de asortat cu aproape orice schemă de culori, ceea ce le face cele mai populare. Cu toate acestea, poți crea o varietate de scheme de culori armonizate cu așternuturile de pat, dacă dorești să optezi pentru ceva mai interesant, iar cearșafurile plic și husele sunt ușor de găsit într-o gamă largă de culori.

Alege Auping și trezește-te odihnit.

Sună acum!