CUM ALEGI CEA MAI BUNĂ SALTEA PENTRU UN SOMN DE CALITATE

cum aleg salteaua de calitate

Saltelele oferă baza unui somn de calitate, prin urmare alegerea celei potrivite poate face diferența în ceea ce privește confortul și odihna de care ai nevoie. Salteaua potrivită ar trebui să ofere sprijin pentru spate și articulații, să promoveze o bună aliniere și să amortizeze împotriva punctelor de presiune și a durerii. Iar dormitul pe o saltea nepotrivită poate afecta odihna creând durere, tensiune sau alte probleme.

Notează mai întâi ceea ce dorești să găsești într-o saltea

Preferințele pentru saltele tind să fie destul de individuale, așa că atunci când cauți potrivirea perfectă, ar trebui, în primul rând, să te iei în considerare pe tine. Înainte să începi căutările, poate fi foarte util să faci o listă cu ceea ce dorești să găseși într-o saltea pentru o experiență de cumpărare mai eficientă. Nu uita să-ți incluzi și partenerul, dacă este cazul.

Iată câteva întrebări la care să te gândești înainte de a cumpăra o saltea:

  • Ce îți place cel mai mult la salteaua actuală (și la cele din trecut)?
  • Ce îți place cel mai puțin la salteaua actuală (și la cele din trecut)?
  • Pe ce tip de suprafață dormi de obicei cel mai bine? Tare ca podeaua, cât mai moale, cât de cât moale?
  • Care sunt „must-have-urile” tale pentru următoarea saltea?
  • Ce te interesează să încerci sau să cercetezi la o saltea?
  • Care sunt cele mai mari preocupări sau întrebări ale tale cu privire la salteaua potrivită?
  • Cât timp ar trebui să folosești o saltea?

Aceste răspunsuri te vor ajuta să îți faci o idee cât mai clară despre ceea ce îți dorești să găsești într-o saltea. 

Compară avantajele și dezavantajele tipurilor de saltele

Majoritatea persoanelor se blochează în procesul de cumpărare atunci când trebuie să aleagă care este cel mai potrivit tip de saltea pentru ei. Însă nu există un singur tip de saltea care să satisfacă 100% dorințele clienților. Cu toate acestea, compararea avantajelor și dezavantajelor diferitelor materiale înainte de a începe cumpărăturile îți poate oferi o mică perspectivă.

De exemplu, saltelele cu arcuri sunt mai populare și mai familiare, având modele de bază destul de accesibile, cu confort inițial adesea bun. Sunt saltele produse de brandul olandez de paturi și saltele Auping. Cu toate acestea, când vine vorba de durabilitate, trebuie știut că aceste saltele tind să se deterioreze. Mulți producători de saltele cu arcuri oferă și toppere pentru a spori confortul.

Saltelele din spumă cu memorie, cel de-al doilea tip cel mai popular, au o rată de satisfacție medie mai mare și sunt asociate cu o bună ameliorare a durerii și a presiunii, durabiltate și izolare a mișcării. Nu toate brandurile sunt egale, unele saltele din spumă cu memorie fiind predispuse la încălzire, iar calitatea poate varia foarte mult.

Saltelele din latex au o senzație similară cu paturile din spumă cu memorie, însă în plus față de cele din urmă, acestea beneficiază de elasticitate și durată lungă de viață. Mulți cumpărători care caută o saltea organică sau hipoalergenică gravitează spre o saltea naturală din latex.

Saltelele hibride combină caracteristicile saltelor din spumă cu cele ale saltelor cu arcuri pentru a maximiza beneficiile. Un hibrid adevărat are cel puțin 2 până la 3 centimetri de spumă deasupra, oferind mai multă protecție și ameliorare a presiunii decât salteaua tipică.

Specificațiile îți spun mai mult decât brandul sau prețul saltelei 

În general, ne place să credem că produsele binecunoscute sau mai scumpe sunt în mod inerent mai bune, dar atunci când vine vorba de saltele, acest lucru poate fi incorect. Comparativ cu brandul sau prețurile, detaliile de pe etichetă îți vor spune mai multe despre calitatea potențială, durabilitatea și valoarea unei saltele.

Cu saltelele din spumă cu memorie, de exemplu, punctele cheie care trebuie luate în considerare includ densitatea spumei cu memorie, densitatea miezului de spumă, grosimea straturilor, materialul husei și materialele ignifuge. Caută întotdeauna descrieri detaliate despre cum sunt compuse diferitele straturi de saltea, inclusiv miezul de susținere, straturile de confort și alte componente. Aceste detalii te pot ajuta să determini cât de comparabile sunt diferite saltele și care îți oferă cea mai bună potrivire.

Sună acum!